Kritik mot Zlatans investerande i spelbolag

Att Zlatan Ibrahimovic har investerat och engagerat sig i bettingbolaget Bethard är det få som har undgått. Nu går en minister ut med kritik riktad mot Zlatan för just detta.

Spelbolag tjänar stora pengar på spelreklam, och det är nog inget undantag när det kommer till spelbolaget Bethard som har Zlatan som sin frontfigur och investerare. Men nu har en minister reagerat negativt på detta engagemang och lika så Spelberoendes Riksförbund.

 

Ibrahimovic svarade kritiken med hänvisning

Att Zlatan och Bethard verkar tillsammans har fått Spelberoendes Riksförbund att reagera. De skrev i ett öppet brev att de önskade att Zlatan verkar för något bättre än engagemang i spelbolag. Som svar på detta sa Zlatan att detta brev borde varit till Svenska spel i stället. Detta har fått en ministern Ardalan Shekarabi att reagera, som uttrycker att han känner stor besvikelse för Zlatans svar.

 

”Shekarabi, som har ansvar för regleringen av spelmarknaden, tror att Ibrahimovic riktar udden mot Svenska Spel för att slippa ta ansvar”, skriver Dagens Nyheter i en artikel.

 

Spelbolag borde ta mer ansvar

Han menar på att han borde tagit mer ansvar och att hänvisningen var en enkel väg ut för Zlatan, när han nu hamnat i en ganska obekväm situation. För, spelberoende är och har länge varit ett stort problem. Spelbolagen borde ta mer ansvar i detta, och kanske lika så offentliga personer som väljer att investera i denna typ av verksamheter och uppmuntra till spelande.

 

Här är en reklamfilm för Bethard: