Poker-SM inställt och svensk vinnare i Poker-VM

76277-game-of-chancePoker-SM i Sverige är i år inne på sitt åttonde år, men denna gång gick inte allt som det skulle. Svenska spel som håller i tävlingen utsattes nämligen för en inte allt så trevlig attack vilket resulterade i att hela tävlingen slutligen fick ställas in helt och hållet. Men inte ska vi hänga läpp för det inte, det blev ju faktiskt en historisk seger i Poker-VM i Las Vegas, USA!

Under söndagen den 2 november startade årets Poker-SM på Svenska spels sajt där omkring 8 000 hoppfulla personer började kvaltävlingarna för att knipa den åtråvärda förstaplatsen och prispengarna som denna placering medför. Men det var nog många som ångrade att de inte satsat på att kamma hem en schyst casino bonus istället för att slösa sin energi på pokerkvalande, för det blev ingen som vann – tävlingen var tvungen att avbrytas. Varför då kan man undra och svaret är att tävlingen blev utsatt för så kallade DDoS-attacker vilket är riktade överbelastningsattacker som orsakar driftstörningar i nätverken – vilket leder till att sajterna laggar.

Tveksamt, sedan inställd turnering

I tidningen HelaGotland skriver man att Svenska spel tidigare har kunnat avvärja denna typ av överbelastningsattacker genom olika filter men att just denna attack var svår att få bukt med. Detta gjorde att pokerturneringen avbröts och via sin presskontakt meddelade Svenska spel att det var tveksamt om turneringen kunde fortgå. Kort därefter meddelade man att tävlingen tyvärr var tvungen att avbrytas helt eftersom att man kommit fram till att störningarna skulle komma att påverka pokerspelarnas spelupplevelse. Med andra ord så blev det inget Poker-SM alls i år och många av spelarna var inte sena med att uttrycka sitt missnöje över detta, vilket man förstås kan förstå med tanke på att tävlingen både ger en hög vinstsumma och hög prestige inom pokervälden. Enligt DI var det fyra deltävlingar kvar att spela och sedan huvudtävlingen, så det är inte så konstigt att de kvalande spelarna känner sig besvikna.

Inget SM, men vinst i VM

Nog för att de svenska spelarna inte fick kämpa om en förstaplats i SM så kan vi nog glädjas över den historiska vinsten i Poker-VM som spelades nu i dagarna. Det blev nämligen den 27 årige pokerspelaren Martin Jacobson som kammade hem den fantastiska vinstpotten på 10 miljoner dollar vilket i svenska kronor blir dryga 74 miljoner – och det är ju ingen liten summa inte! Till amerikanska ESPN säger han att han är i chock efter denna bragd enligt en artikel i SvD och till Aftonbladet säger han sig vilja fortsätta med pokerspelande trots den massiva vinsten.

438546-win-pokerBästa insatsen i pokerns historia

Jacobsons spelinsats har hyllats av pokerexperterna och sägs vara en av de bästa insatserna i pokerns historia, och det är ju inte dåligt jobbat av en svensk pojk från Stockholm! Dessutom är Martin Jacobson den förste svensk någonsin att vinna Poker-VM, och den svensk som senast tog sig till final var Erik Friberg som 2006 hamnade på en åttonde plats. Så när spelet går av stapeln nästa gång så får vi se om någon annan svensk kan ta sig längre än Friberg eller rent av göra om Jacobsons vinst – den som lever får se!